Alternatief voor FTD

Wat is het beste alternatief voor FTD?

Update, FTD was de voorganger van FTD world. FTD world bestaat imiddels ook niet meer. Gebruik SPotnet of NZB server

In 2010 is FTD, een voormalige usenet community, na 10 jaar gestopt. Het is voor vele mensen die downloaden uit nieuwsgroepen wat lastiger geworden om goede downloads te vinden. Nu FTD er niet meer is, vragen velen zich af: wat is het beste alternatief voor FTD?

Alternatieven voor FTD

Om te downloaden met SpotNet, NZB server, FTD world of SpotLite heb je een nieuwsserver nodig.

Probeer nu gratis een nieuwsserver, 7 dagen lang!
Eweka korting

NZB Server

Het beste alternatief voor FTD is zonder enige twijfel NZB Server. De interface is overzichtelijk, je hoeft je niet in te schrijven om een NZB bestand te downloaden en reclame kom je niet tegen. Het enige wat je nodig hebt is een download programma zoals Grabit en een nieuwsserver, zoals dat bij FTD ook het geval was. We hebben een NZB Server handleiding, inclusief video. Je kan de website van NZB Server hier vinden.

SpotNet

SpotNet is een alternatief voor FTD. Je hoeft namelijk geen newsreader zoals Grabit meer te gebruiken, je kan middels SpotNet zoeken naar een film, deze downloaden, uitpakken en gelijk bekijken. Deze mogelijkheden heeft FTD nooit gehad. Een minpunt is dat SpotNet erg traag is, het is een programma, als je SpotNet voor het eerst gebruikt, duurt het meer dan uur voordat alle spots en reacties zijn geladen. Je kan Spotnet hier downloaden.

SpotLite

SpotLite is een variant op SpotNet, alleen is SpotLite een kleiner en sneller programma dan SpotNet. SpotLite is een soort TV gids volgens de maker. Je kan zien wat er gepost is in welke nieuwsgroep maar moet daarna zelf opzoek naar het bestand middels een NZB zoekmachine. Je kan SpotLite hier downloaden.

FTD World

Update: Helaas bestaat FTD World niet meer. Gebruik NZB server!

FTD World heeft enigszins dezelfde interface als FTD. Alternatief voor FTDFTD World is eigenlijk een gewone website.
Je kan zoeken naar films, games, muziek en programma’s, waarna je de NZB middels een NZB zoekmachine kan downloaden. We hebben een FTD World handleiding.
De website van FTD World

Grabit

Grabit is een newsreader, een programma waarmee je bestanden kan downloaden uit nieuwsgroepen. Grabit heeft een interne zoekmachine, die je een aantal keer per dag mag gebruiken zonder ervoor te hoeven betalen. Erg handig is de zoekfunctie echter niet, de zoekresultaten zijn nogal onoverzichtelijk. We hebben een zeer duidelijke Grabit handleiding, inclusief een video met uitleg. Grabit is hier te downloaden.

NZB zoekmachine

Middels een NZB zoekmachine is het mogelijk om nieuwsgroepen te doorzoeken, je kan alle groepen in één keer doorzoeken of slechts een enkele. Tevens kan je aangeven hoe oud een bestand maximaal mag zijn en wat de minimale grootte moet zijn. Binsearch.info, is een Engelstalige NZB zoekmachine, een andere Nederlandstalige NZB zoekmachine is nzbindex.nl Een handleiding omtrent zoeken en downloaden middels een NZB zoekmachine vind je hier.

Zoals je ziet is er meer dan 1 alternatief voor FTD! Er zijn talloze andere alternatieven voor FTD, die we in de toekomst opnemen.

Newsserver nodig?
Om te kunnen downloaden met behulp van de bovengenoemde Usenet communities, heb je een newsserver nodig.
De meeste newsservers op deze website zijn geheel kosteloos uit te proberen.