Downloaden uit nieuwsgroepen handleidingen

Als je wilt leren downloaden met nieuwsgroepen, is het handig om onze handleidingen even door te nemen. We hebben zowel geschreven handleidingen als videohandleidingen.

Usenet communities

Als je een bestand zoekt, is het erg praktisch om een Usenet community te benutten. Vroeger gebruikte men FTD en Spotplanet, helaas zijn deze community’s opgeheven. Tegenwoordig kan je kiezen uit talloze andere Usenet community’s die dezelfde, zo niet meer, mogelijkheden bieden als FTD en Spotplanet dat deden. Als je nog geen nieuwsserver hebt, zijn Usenet community’s onbruikbaar. Je kan op deze website zoeken naar een goede nieuwsserver die je gratis en vrijblijvend kan proberen!

Downloaden met Spotnet

Downloaden met nieuwsgroepenSpotnet is meer dan een Usenet community. Met Spotnet kan je zoeken, reacties achterlaten, downloaden en als het downloaden is voltooid, wordt je download automatisch uitgepakt!
Kijk hier voor onze videohandleiding Spotnet.

 

Nzbserver (nzbserver.com)
Nzbserver is een ontzettend handige website, welke reclamevrij is. Je hoeft je niet in te schrijven om alle functies van Nzbserver te benutten. Wel heb je een download programma zoals Grabit nodig. Onze nzbserver handleiding vind je hier. We hebben ook een nzbserver videohandleiding.

Newzbin
Newzbin is een erg gezellige Usenet gemeenschap met een forum, chatbox en een gedeelte dat erg veel lijkt op nzbserver. Het is noodzakelijk om je in te schrijven via het forum om toegang te krijgen tot het gedeelte dat lijkt op nzbserver. Kijk hier om de website te bezoeken.

FTDWorld

FTDWorld was een usenet indexatie website.Helaas Mensen konden er na inschrijving zoeken naar bestanden.
Om FTDWorld te benutten, had men een download programma nodig (zoals Grabit). We hebben een geschreven handleiding voor FTDWorld. Tevens hebben we een FTDWorld videohandleiding .

Download programma Grabit

Grabit is een download programma, een newsreader. Middels Grabit kan je downloaden met nieuwsgroepen.
Om Grabit te benutten, heb je een nieuwsserver nodig.
Downloaden met Grabit uit nieuwsgroepen (handleiding)
Downloaden met Grabit uit nieuwsgroepen (videohandleiding)

Usenet websites en informatie

Hoe werkt een NZB zoekmachine? (handleiding)
Wat bedoelt men met newsserver retentie?
Wat is een newsserver?
Usenet wat is dat?
Wat is een nieuwsgroep?

Na het downloaden

Naast Grabit en Spotnet zijn er zijn enkele andere programma’s die je kan gebruiken om te downloaden met nieuwsgroepen.

WinRAR
De meeste bestanden in usenet nieuwsgroepen zijn ingepakt middels het programma WinRAR. Als je WinRAR bestanden wilt uitpakken, heb je het programma WinRAR nodig. WinRAR is gratis te downloaden en te gebruiken, na 40 dagen moet je betalen, maar als je dat niet doet blijft het programma gewoon werken. We hebben een geschreven handleiding inpakken en uitpakken met WinRAR.

Quickpar
Soms komt het voor dat je WinRAR (of andere) bestanden download die beschadigd zijn. Als je nieuwsserver slecht is komt dat vaak voor, probeer dan eens gratis een andere nieuwsserver. QuickPar kan WinRAR bestanden herstellen, mits er genoeg QuickPar bestanden zijn mee gepost. Als je QuickPar nog niet kent of iets niet snapt, kan je onze QuickPar handleiding bekijken.