FTD is helaas opgeheven. En Spotplanet is ook gesloten. Gebruik Spotnet of nzbserver.

ftdHoe kan je nou downloaden uit nieuwsgroepen? Gelukkig zijn er talloze alternatieven voor FTD en Spotplanet! Sinds de sluiting van bovengenoemde usenet community’s zijn er talloze andere manieren verschenen, waarmee je op zoek kan gaan naar leuke bestanden.

Spotnet
Spotnet is een uitstekend alternatief voor FTD, middels Spotnet kan je zoeken, downloaden en na het downloaden wordt je download automatisch uitgepakt.

Voor beginners is Spotnet een geweldige uitkomst, je hebt alleen een nieuwsserver nodig en verder niets, geen download programma, geen uitpak programma’s zoals WinRAR en dergelijke.

Met Spotnet kan je dus meer dan je ooit met FTD kon! We hebben een Spotnet handleiding.

Een nadeel van Spotnet is dat het programma erg traag is de eerste keer. Dat heeft te maken met de nieuwsserver die je benut en de snelheid van je internetverbinding. Met een snelle nieuwsserver werkt Spotnet een heel stuk sneller.

Indien je nog geen nieuwsserver hebt, kan je op deze website kijken naar een nieuwsserver. De meeste nieuwsserver op deze website zijn gratis te testen, je kan in sommige gevallen 600 GB downloaden, gedurende 30 dagen!

NZB server
Als je Spotnet niets vindt, kan je nzbserver.com gebruiken. Nzbserver is een uitstekend alternatief voor FTD en Spotplanet. Het lijkt enigszins op FTD en heeft dezelfde mogelijkheden. Inschrijving is niet nodig, wel heb je een nieuwsserver en download programma nodig, zoals Grabit.

FTD is niet meer!

Deze handleiding is een ode aan FTD, je hebt er niets aan.

Middels het programma is het mogelijk om allerlei posts te vinden in nieuwsgroepen. Het is niet mogelijk om middels te downloaden, daarvoor heb je een newsreader nodig, zoals Grabit.

Indien je nog niet bekend bent met Grabit, kan je onze Grabit videohandleiding hier vinden. Naast Grabit heb je ook een nieuwsserver nodig.