Nieuwsgroepen downloaden? Er zijn méér dan 200.000 verschillende Usenet nieuwsgroepen. Allemaal hebben ze een thema en uit bijna alle nieuwsgroepen kan je downloaden.

Er zijn nieuwsgroepen die zijn gericht op de laatste games, in andere groepen vind je de beste en meest recente films. Daarnaast zijn er talloze groepen waar je bestanden kan vinden met muziek, e-books, programma’s en nog veel meer. Je kan middels een download programma, genaamd Grabit, nieuwsgroepen downloaden die voorkomen in je nieuwsserver.

Download uit Nieuwsgroepen

Middels een goede nieuwsserver is het erg makkelijk om de laatste games, audio- en videobestanden en veel meer te downloaden. Er zijn groepen voor Playstation games, groepen voor de Xbox 360, voor de laatste Nederlandse films, etc. Vrijwel alles is te vinden, zoek naar een leuk download en begin met downloaden uit een groep waar je gewenste bestand in zit.

Zonder een nieuwsserver kan je niet downloaden uit groepen. Indien je nog geen nieuwsserver hebt, kan je er één gratis proberen.

Usenet communities

Er zijn talloze usenet communities die het downloaden uit groepen een stuk makkelijker maken. Zo is er Spotnet, waarmee je kan zoeken en downloaden tegelijk. Je kan ook gebruik maken van nzbserver, een erg handige website.

Als je NZB server gebruikt, heb je wel een download programma zoals Grabit nodig. Ook FTDWorld is een optie, al kan je daar geen NZB bestand downloaden, tenzij je je eerst inschrijft. Daarnaast is er veel reclame te vinden op FTDWorld.

Nieuwsgroepen downloaden met Grabit

nieuwsgroepen downloadenVanuit het download programma Grabit is het mogelijk om alle nieuwsgroepen te downloaden die voorkomen in je newsserver.

Als je op refresh group list drukt, worden alle groepen gedownload.
Klik op de afbeelding hiernaast om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Je kan direct vanuit Grabit nieuwsgroepen downloaden en doorzoeken, erg handig is het echter niet.

Downloaden met een NZB zoekmachine

Om uit groepen te downloaden heb je naast een nieuwsserver, een newsreader nodig, zoals het programma Grabit.

Het is mogelijk om via een NZB zoekmachine alle nieuwsgroepen te bekijken en door te bladeren. Bij de NZB zoekmachine binsearch kan dat via deze pagina.