Spotnet alternatief

Op zoek naar een alternatief voor spotnet? Het is een fantastisch programma, maar heeft een aantal grote nadelen. Zo is spot-net soms ontzettend traag en daarnaast kunnen leden van alles spotten wat ze maar willen en zonder inschrijving reacties achterlaten. Daardoor komt er binnen spot-net spam voor en zijn de reacties soms weerzinwekkend. Wat is dan het beste spotnet alternatief?

Alternatieven voor spotnet

spotnet alternatief

Als je spot-net onbruikbaar vindt zijn er gelukkig een aantal goede alternatieven. Het mooiste is dat je deze alternatieven niet op je computer hoeft te installeren. Bij spotnet moet dat wel, het is immers een programma.

Je kan gewoon vanuit je browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, etc.) de beste alternatieven voor spot-net opzoeken.

De alternatieven voor spotnet laden direct, je hoeft niet eeuwig te wachten. Daarnaast worden mensen die spam, rotzooi of nare reacties achterlaten gebanned. De alternatieven  zijn dus een stuk praktischer en het is ook gezelliger.

De beste alternatieven

Er zijn vele alternatieven, alleen zijn dat geen programma’s maar websites. Dat heeft een voordeel, je hoeft niets te installeren en kan overal ter wereld inloggen.

Nzbserver
Een van de beste alternatieven is nzbserver.com Bij nzbserver.com hoef je je niet in te schrijven om een NZB bestand te downloaden. Tevens maakt men op nzbserver.com geen reclame.

Een goed alternatief voor Spotnet is dus NZB server. Een alternatief zoals nzbserver.com heeft echter een nadeel. Je kan niet direct downloaden, zoals dat bij Spotnet wel kan. Je moet een download programma installeren, een newsreader, Grabit.

newzbin

Er is een beter alternatief dan nzbserver. Newzbin is een relatief nieuwe nzb site, die snel groeit. Er komen steeds meer leden bij en het aanbod aan spots is enorm.

Newzbin is de laatste tijd enorm gegroeid omdat vele grote usenet websites, waaronder place2home, offline zijn gehaald. Mensen zijn massaal uitgeweken naar nzbserver en newzbin. Waarom is newzbin beter dan nzbserver?

Op newzbin kan je reageren, wat op nzbserver niet mogelijk is. Reacties op nzbserver worden geladen uit een spot-net database. De website en het forum van newzbin wordt goed in de gaten gehouden door moderators. Spammers en vervelende mensen worden direct gebanned. Er is naast een gezellig forum ook een chatbox en een web interface, die erg lijkt op nzbserver. Het enige nadeel is dat je je eerst moet inschrijven.

Voordelen van de alternatieven voor Spotnet:

  • Geen lange laadtijd, het zijn gewoon websites
  • Inschrijving niet altijd nodig, je kan zoeken en direct een NZB bestand downloaden
  • Geen nare reacties van andere gebruikers
  • De alternatieven voor zijn overzichtelijker
  • Minder spam en rotzooi dan op Spotnet

Nadelen van de alternatieven voor Spotnet:

  • Je hebt een download programma nodig (Grabit, SABnzbd, e.d)
  • Je hebt een uitpak programma nodig zoals Winrar