Usenet Community’s

Nederlandse Usenet community’s

Er zijn vele Nederlandse Usenet community’s. Sommige Usenet community’s vereisen een inschrijving, anderen niet. Bij bepaalde Usenet community’s moet je een programma downloaden, terwijl je bij andere community’s gewoon een website kan opzoeken. Elke Usenet community heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder een opsomming van de meest gebruikte Usenet community’s.

SpotNet

SpotNet is een programma dat je moet installeren op je computer. Na installatie worden de spots (bestanden die je kan downloaden) geladen. SpotNet is erg traag, als je het voor de eerste keer opstart, kan het wel meer dan een uur duren voordat alle spots zijn geladen. Een leuke, gezellige Usenet community is SpotNet zeker niet, gebruikers kunnen reacties achterlaten die niet worden gecontroleerd. Het gevolg is dat gebruikers soms de meest weerzinwekkende reacties achterlaten.

NZB Server

NZB Server is een website die te bereiken is op nzbserver.com
Omdat NZB Server een gewone website is, laadt deze veel sneller dan Spotnet. NZB server is reclamevrij en reacties van leden worden gecontroleerd, het is een gezellige Usenet community. De interface van NZB Server is overzichtelijk en het is mogelijk om direct een NZB bestand te downloaden, zonder inschrijving.

FTD World

FTD World is een website, bereikbaar op ftdworld.net
Op FTD World wordt reclame gemaakt, berichten van gebruikers worden bijgehouden.
Om een NZB bestand te downloaden of te reageren op een spot moet je je inschrijven.