Spotplanet.org offline, wat zijn de beste alternatieven?

Helaas ging Spotplanet per 3 januari 2013 offline.   🙁
Spotplanet was een leuke Usenet gemeenschap, nu Spotplanet offline is zoeken veel mensen naar een alternatief.

Wat is het beste Spotplanet alternatief?

FTD is in 2010 offline gegaan, gelukkig verschenen er talloze goede alternatieven.

Spotplanet was daarna het beste alternatief, helaas is ook Spotplanet per 3 januari 2013 offline gegaan.

Gelukkig zijn er talloze alternatieven voor Spotplanet.
Eén van de beste alternatieven voor Spotplanet is NZB server.

NZB server

NZB server is een website die erg op Spotplanet lijkt. Je kan er van alles vinden en inschrijving is niet nodig. NZB server is reclamevrij en het is mogelijk om zonder inschrijving NZB bestanden te downloaden. Je hebt dus wel een download programma nodig, Grabit.
NZB server website

FTD World

Een ander alternatief voor Spotplanet is FTD World. FTD World is een website, net zoals Spotplanet dat was. Het is noodzakelijk om je in te schrijven op FTD World als je een NZB bestand wilt downloaden of een reactie wilt achterlaten. FTD World heeft veel reclame, in de vorm van banners.
FTD World website

NZB zoekmachine

Een ander alternatief voor Spotplanet is een gewone NZB zoekmachine. Erg overzichtelijk is het niet, maar het werkt. Binsearch.info en nzbindex.nl zijn 2 van de meest gebruikte NZB zoekmachines.

SpotNet

SpotNet biedt dezelfde mogelijkheden als Spotplanet en is simpel in gebruik. SpotNet is een programma, je moet het installeren. Het programma SpotNet is erg traag, het kan soms meer dan een uur duren voordat alle spots en reacties zijn geladen. De reacties van gebruikers worden niet bijgehouden, waardoor je soms de meest weerzinwekkende uitlatingen tegenkomt.

Indien je Spotnet wilt proberen, kan je het programma op de website van Spotnet downloaden. Als je SpotNet hebt gedownload, kan je SpotNet daarna installeren. Tijdens de installatie wordt gevraagd om nieuwsserver logins, heb je nog geen newsserver, geen enkel probleem.

Als je geen nieuwsserver hebt, kan je namelijk een gratis nieuwsserver proberen!
Er zijn meerdere nieuwsservers diensten die je gratis kan proberen.

De beste nieuwsservers diensten met een proefperiode zijn: